Τουρκικό ΥΠΕΞ: Παραβίαση της υφαλοκρηπίδας μας | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Παραβίαση της υφαλοκρηπίδας μας

Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα το πρωί το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας στον απόηχο της συμφωνίας Ελλάδας- Γαλλίας για την αμυντική συμμαχία.

Το Τουρκικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για «παραβίαση της τουρκικής υφαλοκρηπίδας» με αφορμή τις έρευνες του National Geo 10 ανατολικά της Κρήτης.

«Η Ελλάδα και η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση (σ.σ εννοούν την Κυπριακή Δημοκρατία!) επιχειρούν τους τελευταίους μήνες να εμπλακούν σε μονομερείς και προκλητικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο, αυξάνοντας την ένταση.

Μετά από τις πρόσφατες προσπάθειες της Ελλάδας να παραβιάσει την υφαλοκρηπίδα μας (σ.σ αναφέρεται στην παρενόχληση του ερευνητικού σκάφους National Geo 10 μίλια ανατολικά της Κρήτης) , τώρα και η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει έρευνες με το συγκεκριμένο σκάφος στις 3 Οκτωβρίου, με τρόπο που θα παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα του κράτους των Τουρκοκυπρίων (σ.σ του ψευδοκράτους των κατεχομένων) και την τουρκική υφαλοκρηπίδα» σημειώνεται από το Τουρκικό ΥΠΕΞ.

Παράλληλα, η Άγκυρα, προειδοποιεί ότι η Κύπρος, με προγραμματισμένη γεώτρηση θα «αυξήσει την ένταση και θα απειλήσει την σταθερότητα στην περιοχή», προσθέτοντας ότι οι «τρίτες χώρες δεν θα πρέπει να γίνουν όργανα της Ελλάδας και της Κύπρου , οι οποίες προβαίνουν σε μονομερείς ενέργειες!» καταλήγει η ανακοίνωση.