Στυλιανίδης: Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο διήμερο. Κανένας εφησυχασμός ούτε από την Πολιτεία- Κλειστά τα σχολεία αύριο στην Αττική - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Στυλιανίδης: Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο διήμερο. Κανένας εφησυχασμός ούτε από την Πολιτεία- Κλειστά τα σχολεία αύριο στην Αττική

Σε πλήρη ετοιμότητα είναι ο κρατικός μηχανισμός σύμφωνα με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας.

Ο υπουργός σημείωσε «αντιμετωπίζουμε ένα επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο, πολύ σοβαρό, ειδικά σε ορισμένες περιοχές της χώρας αλλά το φαινόμενο κυριαρχεί σε όλη τη χώρα. Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο διήμερο. Κανένας εφησυχασμός ούτε από την Πολιτεία, ούτε από τους πολίτες».

Πρόσθεσε ακόμα ότι το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει δεχτεί μέχρι στιγμής στην Αττική 385 κλήσεις, εκ των οποίων οι 340 είναι για αντλήσεις υδάτων και οι 11 για απομακρύνσεις από αυτοκίνητα, όλα με αίσιο τέλος.

Υπογράμμισε πως από χθες έχουν ενεργοποιηθεί τα Ενιαία Συντονιστικά Κέντρα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, τα οποία έχουν μεταξύ τους συντονισμό.

«Οι δυνάμεις βαίνουν όπου και όποτε χρειάζεται με βασικό στόχο και προτεραιότητα τη διαφύλαξη της ζωής των πολιτών, των υποδομών της χώρας αλλά και της περιουσίας των πολιτών» επεσήμανε.

Όπως είχε γίνει γνωστό νωρίτερα και από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη, αύριο όλα τα σχολεία σε Αττική, Εύβοια και Χαλκιδική θα παραμείνουν κλειστά, ενώ δεν αποκλείεται ότι εντός της ημέρας είναι πιθανό να αποφασιστεί το κλείσιμο σχολείων και σε άλλες περιοχές της χώρας.