Λίβανος: Έξι νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε συγκέντρωση της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Λίβανος: Έξι νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε συγκέντρωση της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό

Χάος έχει προκληθεί στη Βηρυτό του Λιβάνου τις τελευταίες ώρες, καθώς διαδήλωση του κινήματος Αμάλ και της σιιτικής Χεζμπολάχ κατέληξε στον θάνατο έξι ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων ακόμα από τα πυρά σκοπευτών με αυτόματα όπλα στην περιοχή κοντά στο Δικαστικό Μέγαρο, όπου διαμαρτυρήθηκαν εναντίον του δικαστή Τάρεκ Μπιτάρ, επικεφαλής της έρευνας για την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού τον Αύγουστο του 2020.

Ήδη ο Πρόεδρος της χώρας Μισέλ Αούν βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό Νατζίμπ Μικάτι και τους υπουργούς Εσωτερικών και Άμυνας για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό της κατάστασης.

Ταυτόχρονα, ο λιβανέζικος στρατός ανέφερε ότι εκτοξεύτηκαν πυρά στην συνοικία Ταγιουνέ-Μπανταρό, με την πρόσβαση να έχει αποκλειστεί. Μάλιστα, τονίζεται ότι οι δυνάμεις του στρατού θα απαντήσουν εναντίον οποιουδήποτε πυροβολεί, καλώντας τους πολίτες να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Η έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού τον Αύγουστο του 2020 προκάλεσε κύμα οργής από τους πολίτες για την διαφθορά στη χώρα της Μέσης Ανατολής, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.