Κορωνοϊός - Ιταλία: Το 50% του πληθυσμού άνω των 12 ετών είναι πλήρως εμβολιασμένο τους τελευταίους τέσσερις μήνες | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Κορωνοϊός – Ιταλία: Το 50% του πληθυσμού άνω των 12 ετών είναι πλήρως εμβολιασμένο τους τελευταίους τέσσερις μήνες

Την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στην Ιταλία περιέγραψε ο Πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι στη Γερουσία της χώρας.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Ντράγκι είπε, αρχικά, ότι «στην Ιταλία, η εκστρατεία προχωρά με γοργότερα βήματα από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης: έως τώρα η πρώτη δόση έχει χορηγηθεί στο 86% των κατοίκων άνω των 12 ετών, ενώ έχει κάνει και τις δυο δόσεις το 81%».

Στη συνέχεια, ο Ιταλός Πρωθυπουργός ευχαρίστησε όσους προσήλθαν για εμβολιασμό «και ιδιαίτερα τους νεώτερους και όλους όσοι επέλεξαν να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα τις προηγούμενες εβδομάδες ξεπερνώντας τους δισταγμούς τους».

Επιπλέον, ο ίδιος επισήμανε ότι κατά το τελευταίο τετράμηνο έχει εμβολιαστεί το 50% του πληθυσμού άνω των 12 ετών, συγχαίροντας το υγειονομικό προσωπικό για την συνεισφορά του.

Ολοκληρώνοντας, ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας υπογράμμισε την σημασία της διανομής εμβολίων στον αναπτυσσόμενο κόσμο, εξαιτίας της σημαντικής αναντιστοιχίας στα ποσοστά εμβολιασμού ανάμεσα στις χώρες του ανεπτυγμένου και του αναπτυσσόμενου κόσμου.