Καιρός: Αποδράμει η κακοκαιρία «Μπάλλος» σταδιακά από τη χώρα | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Καιρός: Αποδράμει η κακοκαιρία «Μπάλλος» σταδιακά από τη χώρα

Σταδιακή εξασθένηση της κακοκαιρίας «Μπάλλος» αναμένεται στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ύστερα από τα ισχυρά φαινόμενα το τελευταίο διήμερο.

Σύμφωνα λοιπόν με τη πρόβλεψη από το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι βροχές και καταιγίδες αναμένεται αύριο Σάββατο να περιοριστούν στα ανατολικά τμήματα της χώρας. Παράλληλα, αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Στερεά, το Νότιο Ιόνιο, το Αιγαίο και την Πελοπόννησο.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 10 έως 18.

Στην Στερεά Ελλάδα θα κυμανθεί από 12 έως 21, στην Πελοπόννησο από 11 έως 22, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 19, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 21 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από το απόγευμα θα πνέουν από 4 έως 6 Μποφόρ, βορειοδυτικοί.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 Μποφόρ και από το μεσημέρι 3 έως 5 Μποφόρ.

Στην Αττική, οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης ασθενών τοπικών βροχών έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.