ΗΠΑ: Εγκρίθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων η αύξηση του χρέους - Απετράπη η στάση πληρωμών | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων η αύξηση του χρέους – Απετράπη η στάση πληρωμών

Στην έγκριση του νομοσχεδίου που δίνει την δυνατότητα για προσωρινή αύξηση του ομοσπονδιακού χρέους των ΗΠΑ μέχρι τα τέλη της χρονιάς προχώρησε η Βουλή των Αντιπροσώπων, αποτρέποντας μία επώδυνη στάση πληρωμών.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε μόνο από του βουλευτές των Δημοκρατικών (219 ψήφοι), ενώ οι Ρεπουμπλικανοί ψήφισαν κατά (206 ψήφοι). Το νομοσχέδιο προβλέπει την προσωρινή αύξηση του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ κατά 480 δισεκατομμύρια δολάρια, στα 28,9 τρισεκατομμύρια, κάτι που επιτρέπει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αποπληρώνει τις υποχρεώσεις της μέχρι τον Δεκέμβριο, αν όχι ως τις αρχές του 2022.

Ωστόσο, το νέο όριο δανεισμού σημαίνει ότι τα διαθέσιμα του αμερικανικού δημοσίου θα εξαντληθούν εντός του Δεκεμβρίου ή στις αρχές του 2022. Κατά συνέπεια, το Κογκρέσο θα συγκληθεί εκ νέου για την εξεύρεση λύσης.

Έτσι, οι ΗΠΑ αποφεύγουν την στάση πληρωμών, η οποία θα ήταν η πρώτη στην ιστορία της χώρας.

Πλέον, ο Τζο Μπάιντεν θα υπογράψει το κείμενο, το οποίο θα γίνει νόμος του κράτους.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο πέρασε για ψήφιση στη Βουλή των Αντιπροσώπων, μετά από συναίνεση μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, που ανακοινώθηκε από τον επικεφαλής των Δημοκρατικών στο Σώμα, Τσακ Σούμερ.