ΕΡΤ2: Νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Διασπορά – Παροικίες – Ευεργεσία. Από το Εγώ στο Εμείς» | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

ΕΡΤ2: Νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Διασπορά – Παροικίες – Ευεργεσία. Από το Εγώ στο Εμείς»

Πρεμιέρα στην ΕΡΤ2 κάνει αύριο στις 17:00 η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Διασπορά – Παροικίες – Ευεργεσία. Από το Εγώ στο Εμείς», με σκηνοθέτη τον δημοσιογράφο Νίκο Μεγγρέλη, και σεναριογράφο την δημοσιογράφο και ασχολούμενη με θέματα πολιτισμού, δικτύωσης και διαχείρισης, Εριφύλη Μαρωνίτη, η οποία έχει επίσης και τη δημοσιογραφική έρευνα.

Πρόκειται για μια παραγωγή η οποία έχει στόχο να αναδείξει την συνέχεια του Ελληνισμού στο παρόν, μέσω του ταξιδιού της εκπομπής σε άλλοτε ακμάζουσες ελληνικές παροικίες όπως της Οδησσού, της Αλεξάνδρειας, της Βιέννης, του Βουκουρεστίου και της Κωνσταντινούπολης.

Την ίδια στιγμή, το κάθε επεισόδιο ερευνά κάθε φορά την πορεία και τις ιδιαίτερες συνθήκες μέσα στις οποίες έδρασε ο εκάστοτε πρωταγωνιστής-ευεργέτης. Να αναδείξει τον τόπο καταγωγής του αλλά και τις απρόβλεπτες μετακινήσεις του, τον τόπο διαμονής του, όπως και να παρουσιάσει τις ελληνικές ρίζες και μακρινή καταγωγή πίσω από παραλλαγμένα ξένα σήμερα ονόματα, σε διάσημους του διεθνούς πολιτισμού και της οικονομίας.

Η νέα αυτή σειρά ντοκιμαντέρ αποτελείται από συνολικά 16 επεισόδιά της, στα οποία περιέχονται μεταξύ άλλων δεκάδες συνεντεύξεις καθηγητών, ακαδημαϊκών και εξειδικευμένων ερευνητών.