Γκάγκα: Χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών στη Βόρεια Ελλάδα | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Γκάγκα: Χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών στη Βόρεια Ελλάδα

Aνησυχία για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών στη Βόρεια Ελλάδα εξέφρασε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, από τη Δράμα όπου πραγματοποίησε σύσκεψη με τοπικούς φορείς.

Η κ. Γκάγκα ενημερώθηκε από την διοίκηση του νοσοκομείου της πόλης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο της περιοχής και στην συνέχεια με δηλώσεις της έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς εκτιμά ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να αυξηθούν τα κρούσματα στην ευρύτερη περιοχή το επόμενο χρονικό διάστημα, αφού το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης δεν είναι μεγάλο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, η αναπληρώτρια υπουργός υγείας σημείωσε ότι τα δυο τελευταία χρόνια «το σύστημα υγείας έχει υποστεί μια μεγάλη πίεση, οι γιατροί και οι νοσηλευτές έχουν φτάσει στα όριά τους και ο μόνος τρόπος για να βοηθήσουμε την κατάσταση είναι να εμβολιαστούμε, ώστε να έχουμε λιγότερα κρούσματα και λιγότερα ποσοστά που χρίζουν νοσηλείας».

H Μίνα Γκάγκα ανέφερε ακόμα ότι για το νοσοκομείο Δράμας έχουν ήδη προκηρυχτεί καινούργιες θέσεις και υπάρχει ενδιαφέρον από γιατρούς- αναισθησιολόγους να καλύψουν τις κενές θέσεις που υπάρχουν.