Γερμανία: Κάθειρξη δέκα ετών σε νύφη του ISIS για τον θάνατο πεντάχρονης «σκλάβας» Γιαζίντι στο Ιράκ | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Γερμανία: Κάθειρξη δέκα ετών σε νύφη του ISIS για τον θάνατο πεντάχρονης «σκλάβας» Γιαζίντι στο Ιράκ

Σε φυλάκιση 10 ετών καταδικάστηκε μια Γερμανίδα νύφη του ISIS από δικαστήριο του Μονάχου, η οποία κρίθηκε ένοχη για έγκλημα πολέμου, καθώς άφησε μια πεντάχρονη «σκλάβα» των Γιαζίντι στο Ιράκ να πεθάνει από τη δίψα στον ήλιο.

Η Jenifer Wenisch, ηλικίας 30 ετών, καταδικάστηκε για «δύο εγκλήματα ενάντια στην ανθρωπότητα με τη μορφή της υποδούλωσης», συνέργεια και υποκίνηση στον θάνατο του κοριτσιού και για συμμετοχή ως μέλος σε εγκληματική οργάνωση.

Η ίδια ασπάστηκε το Ισλάμ το 2013 και μετέβη στο Ιράκ, όπου συντάχθηκε με το Ισλαμικό Κράτος. Εκεί, ο σύζυγός της και η ίδια «αγόρασαν» μια γυναίκα και ένα παιδί Γιαζίντι ως σκλάβες του σπιτιού.

Το πεντάχρονο κορίτσι αρρώστησε και λέρωσε το στρώμα της, κάτι που αποτέλεσε την αρχή του εφιάλτη για το ίδιο. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο σύζυγος της κατηγορούμενης την έδεσε με αλυσίδες έξω, ως τιμωρία, κι άφησε το παιδί να πεθάνει από τη δίψα στον καύσωνα.

Σε ερώτηση για τη μη προσπάθειά της να σώσει την πεντάχρονη, η Wenisch είπε ότι «φοβόταν» ότι ο σύζυγός της θα την έσπρωχνε ή θα την κλείδωνε.

Η μητέρα του πεντάχρονου κοριτσιού, ονόματι Νόρα, έχει καταθέσει στο Μόναχο και στη Φρανκφούρτη για την απάνθρωπη μεταχείριση της κόρης της.

Από την πλευρά της, η υπεράσπιση της Jenifer Wenisch ανέφερε ότι η μαρτυρία της μητέρας είναι αναξιόπιστη, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει απόδειξη ότι το παιδί πράγματι κατέληξε.

Ωστόσο, οι ισχυρισμοί τους δεν έπεισαν το δικαστήριο, το οποίο την έκρινε ένοχη.

Η δίκη του συζύγου της, Taha al-Jumailly, θα πραγματοποιηθεί με διαφορετική διαδικασία στη Φρανκφούρτη, με την απόφαση να εκδίδεται στα τέλη Νοεμβρίου.