Γαλλία: Πρόγραμμα 30 δισ. ευρώ για μίνι πυρηνικούς αντιδραστήρες και «πράσινα» αεροπλάνα ανακοίνωσε ο Μακρόν - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Γαλλία: Πρόγραμμα 30 δισ. ευρώ για μίνι πυρηνικούς αντιδραστήρες και «πράσινα» αεροπλάνα ανακοίνωσε ο Μακρόν

Στην παρουσίαση του επενδυτικού προγράμματος «France 2030», ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ, για την κατασκευή νέων μικρότερων πυρηνικών αντιδραστήρων για την προώθηση της βιομηχανικής παραγωγής και την καινοτομία στη Γαλλία, προχώρησε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Κατά την ομιλία του, ο Πρόεδρος της Γαλλίας τόνισε ότι πρέπει να δοθεί η «μάχη της καινοτομίας και της εκβιομηχάνισης ταυτόχρονα», προσθέτοντας πως «χρειαζόμαστε μια χώρα που να παράγει περισσότερα».

Σύμφωνα με τον Γάλλο Πρόεδρο, στο σχέδιο αποδίδεται βαρύτητα σε μικρές, ευέλικτες νεοσύστατες επιχειρήσεις στην οικοδόμηση του βιομηχανικού μέλλοντος της Γαλλίας, μαζί με τους μεγάλους παράγοντες του κλάδου.

Ακόμα, προανήγγειλε ότι η χώρα του στοχεύει στην κατασκευή του πρώτου αεροσκάφους χαμηλών εκπομπών άνθρακα έως το 2030, μαζί με την κατασκευή μεγάλου αριθμού ηλεκτρικών οχημάτων.

Επιπλέον, ο Εμανουέλ Μακρόν μίλησε για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και την έλλειψη μασκών στην γαλλική αγορά, υπογραμμίζοντας την σημασία της αύξησης της βιομηχανικής παραγωγής για την επίτευξη της αυτονομίας τόσο για την Γαλλία όσο και για την Ε.Ε.