Βρετανία: Κάλεσμα για παγκόσμια δράση στις ελλείψεις προϊόντων στην παγκόσμια αγορά από τον Υπουργό Οικονομικών - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Βρετανία: Κάλεσμα για παγκόσμια δράση στις ελλείψεις προϊόντων στην παγκόσμια αγορά από τον Υπουργό Οικονομικών

Έκκληση για λήψη δράσεων σε διεθνή κλίμακα για την αντιμετώπιση των ελλείψεων αγαθών και πρώτων υλών στη διεθνή αγορά αναμένεται να απευθύνει από τις ΗΠΑ ο Υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Ρίσι Σουνάκ.

Ο Ρίσι Σουνάκ θα επισκεφθεί την Ουάσινγκτον όπου θα συναντηθεί με τους Υπουργούς Οικονομικών των G20, ενώ θα προεδρεύσει της συνόδου των Υπουργών Οικονομικών των επτά ισχυρότερων οικονομικά κρατών του κόσμου (G7).

Το κάλεσμα του Βρετανού Υπουργού Οικονομικών γίνεται εν μέσω των προβλημάτων που έχουν προκύψει στην εφοδιαστική αλυσίδα του Ηνωμένου Βασιλείου τόσο σε επίπεδο έλλειψης καυσίμων σε πρατήρια της χώρας όσο και σε επίπεδο έλλειψης προϊόντων σε σούπερ μάρκετ και στην αγορά συνολικά.

Σημαντικός παράγοντας είναι η έλλειψη οδηγών φορτηγών, αφού το Brexit έχει αναγκάσει πολλούς οδηγούς από την Ανατολική Ευρώπη που μέχρι πρότινος ασκούσαν το επάγγελμα να αποχωρήσουν.

Πριν την αναχώρησή του, ο κ. Σουνάκ δήλωσε: “Η παγκόσμια συνεργασία είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων μας καθώς βγαίνουμε από την πανδημία. Από την παγκόσμια φορολογική μεταρρύθμιση μέχρι τις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες, πρέπει να εργαστούμε μαζί για να αναζητήσουμε παγκόσμιες λύσεις προς όφελος των πολιτών μας στο εσωτερικό”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος θα τονίσει την σημασία της συνεισφοράς των G7 και των G20 μέσω του ταμείου ανάπτυξης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την αντιμετώπιση της φτώχειας παγκοσμίως, μέσω του οποίου παρέχονται δάνεια μηδενικού επιτοκίου σε χώρες χαμηλού και πολύ χαμηλού εισοδήματος που τα έχουν ανάγκη.

Κατόπιν, η διανομή εμβολίων κατά του κορωνοϊού σε φτωχές χώρες του πλανήτη θα βρεθεί εξίσου στην ατζέντα των προτεραιοτήτων του Βρετανού Υπουργού Οικονομικών.