Αυστρία: Σύλληψη υπαλλήλου ινστιτούτου δημοσκοπήσεων για εμπλοκή στην υπόθεση διαφθοράς - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Αυστρία: Σύλληψη υπαλλήλου ινστιτούτου δημοσκοπήσεων για εμπλοκή στην υπόθεση διαφθοράς

Συνελήφθη υπάλληλος ινστιτούτου δημοσκοπήσεων στην Αυστρία που θεωρείται ύποπτη για καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων, την πρώτη στο πλαίσιο της έρευνας για διαφθορά που ανάγκασε τον Σεμπάστιαν Κουρτς να παραιτηθεί από την καγκελαρία.

Σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα Der Standard, η συγκεκριμένη υπάλληλος κατηγορείται ότι «έσβησε τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή της» πριν από τις έρευνες των εισαγγελικών αρχών την περασμένη εβδομάδα.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε από το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA, επικαλούμενο πληροφορίες «δικηγόρων και κυβερνητικών κύκλων».

Παράλληλα, οι έρευνες αφορούν δέκα άτομα, ανάμεσα στις οποίες είναι δύο γυναίκες, που εργάζονται για λογαριασμό του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων που ερευνάται.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη Τετάρτη, η εισαγγελία προχώρησε σε εφόδους στο πλαίσιο έρευνας βάσει υποψιών για υπεξαίρεση δημοσίων πόρων κατά την περίοδο 2016-2018 από πρόσωπα που πρόσκειντο στο περιβάλλον του πρώην Καγκελαρίου Σεμπάστιαν Κουρτς.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος παραιτήθηκε λόγω πληροφοριών περί χρηματοδότησης δημοσκοπικών εταιρειών για δημοσίευση ερευνών που ήταν θετικές για τον ίδιο, καθώς και προβολής θετικής εικόνας στα μέσα ενημέρωσης σημαντικού εκδοτικού ομίλου για τον ίδιο.

Ο Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ αντικατέστησε τον Σεμπάστιαν Κουρτς στο αξίωμα της αυστριακής καγκελαρίας.