Ακάρ: Μάταιες οι προσπάθειες της Ελλάδας να αποκτήσει υπεροχή έναντι της Τουρκίας - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Ακάρ: Μάταιες οι προσπάθειες της Ελλάδας να αποκτήσει υπεροχή έναντι της Τουρκίας

Συνεχίζει το προκλητικό κρεσέντο ο Χουλουσί Ακάρ, με νέες δηλώσεις κατά της Ελλάδας.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας στον απόηχο των διερευνητικών επαφών και της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας- Γαλλίας, υποστηρίζει ότι η Ελλάδα κλιμακώνει την ένταση και τις επιθετικές ενέργειες.

«Θέλουμε τα προβλήματα με την Ελλάδα να επιλυθούν στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, μέσω πολιτικών λύσεων, διαλόγου και στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας. Οι λαοί και στις δύο πλευρές πρέπει να ζουν με ασφάλεια και ευημερία σε περιβάλλον ειρήνης και ηρεμίας. Αυτή είναι η ειλικρινής μας επιθυμία.

Οι πολιτικοί κλιμακώνουν την ένταση με τις επιθετικές τους ενέργειες και δηλώσεις για να διαταράξουν τις διμερείς σχέσεις, αντί να βρουν λύσεις ορθολογικές και λογικές στα προβλήματα. Οι δηλώσεις υψηλόβαθμων πολιτικών στην Ελλάδα είναι παράλογες και αβάσιμες. Δεν ταιριάζουν με το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας» τόνισε ο Ακάρ.

Συμπλήρωσε ότι «πρόκειται για μάταιες προσπάθειες και ότι δεν μπορούν (σ.σ οι Έλληνες) να αποκτήσουν υπεροχή έναντι της Τουρκίας με τέτοιες ενέργειες και τέτοια ρητορική».