Τσίπρας: Οι αόρατοι εργαζόμενοι έγιναν ορατοί- Φέρνουμε νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Τσίπρας: Οι αόρατοι εργαζόμενοι έγιναν ορατοί- Φέρνουμε νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή

Νομοθετική ρύθμιση θα φέρει στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η οποία «θα διασφαλίζει ότι οι διανομείς θα είναι κανονικοί εργαζόμενοι, θα έχουν δηλαδή μισθωτή σχέση εργασίας και το σύνολο των δικαιωμάτων που απορρέει από αυτή», όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με βίντεο του στο Facebook καλεί την κυβέρνηση να την υπερψηφίσει. Παράλληλα ασκεί κριτική προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «με τον εργασιακό του νόμο, έδωσε δώρο στις μεγάλες εταιρείες-πλατφόρμες, τη δυνατότητα να μετατρέψουν τους εργαζόμενούς τους από μισθωτούς σε αυτοαπασχολούμενους. Δηλαδή εργαζόμενους-σκλάβους χωρίς ασφάλεια, χωρίς αργίες, χωρίς δώρα, χωρίς αξιοπρεπείς μισθούς. Γιατί αυτό είναι το σχέδιό του για την εργασία. Γιατί κυβερνά με μόνο γνώμονα τα κέρδη λίγων και ισχυρών».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι έχει δεσμευθεί για την άμεση κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη, ωστόσο, «επειδή η κυβέρνηση μπροστά στον πανικό της και τη γενική κατακραυγή ισχυρίζεται ψευδώς ότι δεν ευθύνεται ο νόμος της για αυτή την αθλιότητα, την προκαλώ να αποδείξει στην πράξη όσα λέει». «Και να υπερψηφίσει», υπογραμμίζει, «τη νομοθετική ρύθμιση που θα φέρουμε στη Βουλή, η οποία και θα διασφαλίζει ότι οι διανομείς θα είναι κανονικοί εργαζόμενοι, θα έχουν δηλαδή μισθωτή σχέση εργασίας και το σύνολο των δικαιωμάτων που απορρέει από αυτή. Ιδού η Ρόδος…» τονίζει χαρακτηριστικά.

Ως ένα ποτάμι αξιοπρέπειας που πλημμύρισε τους δρόμους της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων χαρακτήρισε την σημερινή μοτο-πορεία διανομέων εργαζόμενων στην e-food.

«Οι αόρατοι εργαζόμενοι έγιναν ορατοί, σημειώνει, «διεκδικώντας αξιοπρέπεια και το αυτονόητο δικαίωμα, όταν έχουν ένα εργατικό ατύχημα, να μη μένουν χωρίς εισόδημα αυτοί και οι οικογένειές τους» κατέληξε.