Τσίπρας για θέμα Αποστολάκη: Ήθελε να προκαλέσει μια κίνηση εντυπωσιασμού, ένα εγχείρημα αποστασίας ο Μητσοτάκης | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Τσίπρας για θέμα Αποστολάκη: Ήθελε να προκαλέσει μια κίνηση εντυπωσιασμού, ένα εγχείρημα αποστασίας ο Μητσοτάκης

Εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε σήμερα στον Open και στη Πόπη Τσαπανίδου ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην υπόθεση του Ευάγγελου Αποστολάκη και τα όσα έγιναν, αλλά και στην ανακοίνωση της ανάληψης του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας από τον Χρήστο Στυλιανίδη.

«Φαίνεται ότι δε μπόρεσε να βρει άριστα στελέχη στο κόμμα του και στην επικράτεια της χώρας του. Επέλεξε να εισάγει άριστους από την Κύπρο.

Είναι σε αποδρομή, όσες κινήσεις κι αν κάνει δεν φαίνεται να πετυχαίνει γιατί δεν έχει στόχο» τόνισε για τον Κ. Μητσοτάκη και τις κινήσεις του.

Αναφορικά με τον Χρ. Στυλιανίδη, επεσήμανε ότι πρόκειται για έναν πολιτικό με ανοιχτό μυαλό, καθώς «ήταν υποστηρικτής και της συμφωνίας των Πρεσπών».

«Είχαμε μια ειλικρινή σχέση, ως επίτροπο τον ήξερα, δεν ξέρω ποιες είναι οι δυνατότητές του να αναλάβει το συγκεκριμένο υπουργείο».

Η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα έχει επιδείξει μια αβάσταχτη ελαφρότητα στη διαχείριση των κρίσιμων ζητημάτων, και κυρίως ο πρωθυπουργός», τόνισε.

Για το θέμα του κ. Αποστολάκη, το οποίο απασχόλησε την κοινή γνώμη τις προηγούμενες ημέρες, άσκησε κριτική στον Κ. Μητσοτάκη, λέγοντας ότι δεν ήθελε συνεννόηση, ήθελε να κάνει μια κίνηση εντυπωσιασμού, μια μεταγραφή με ποδοσφαιρικούς όρους, προσθέτοντας ότι «αν ήθελε συνεννόηση όφειλε να τη διερευνήσει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο».

Γνώριζα μια βδομάδα ότι ο Αποστολάκης έχει δεχτεί κρούση να αναλάβει, τι αλήθεια πίστεψε ο κ. Μητσοτάκης ότι με το που θα του έλεγε έλα θα έτρεχε;

Εγώ ήξερα από την προηγούμενη Δευτέρα την κρούση. Και πήγα την Τετάρτη στη Βουλή και περίμενα μια κίνηση από τον Μητσοτάκη για να πάμε σε μια συνεννόηση στο πλαίσιο όμως της κατανόησης των λαθών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα

Ήθελε να προκαλέσει μια κίνηση εντυπωσιασμού, ένα εγχείρημα αποστασίας, κάτι που δεν τιμά τον ίδιο ούτε το πολιτικό σύστημα» κατέληξε.