Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ και Γαλλίας - Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης «θα χρειαστεί χρόνο» - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ και Γαλλίας – Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης «θα χρειαστεί χρόνο»

«Χρόνος» και «πράξεις» θα απαιτηθούν για την αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Γαλλίας, δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν, μετά την συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο περιθώριο της 76ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο Άντονι Μπλίνκεν τόνισε πως «αυτό θα χρειαστεί χρόνο και πολλή δουλειά και μεταφράζεται όχι μόνο σε δηλώσεις αλλά και με πράξεις».

Σχετικά με την δέσμευση των Τζο Μπάιντεν και Εμμανουέλ Μακρόν για «συνεργασία και τον συντονισμό» που συμφωνήθηκε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών την Τετάρτη, ο ίδιος είπε ότι οι δύο σύμμαχοι μπορούν να «κάνουν περισσότερα» και «καλύτερα».

Σχολιάζοντας την συνάντηση με τον Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως υπάρχει φιλία ανάμεσα στους δύο, υπογραμμίζοντας ότι τρέφει «πολύ μεγάλη εκτίμηση» για τον Γάλλο ομόλογό του.

Από την πλευρά του, ο Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν επισήμανε πως η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης ανάμεσα σε Ουάσινγκτον και Παρίσι απαιτεί «χρόνο και πράξεις».