Σταϊκούρας: Ισχυρή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας το 2021 - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Σταϊκούρας: Ισχυρή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας το 2021

Ισχυρούς ρυθμούς ανάκαμψης προβλέπονται για την ελληνική οικονομία το 2021, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, επισημαίνοντας ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες με στόχο την λήψη περαιτέρω μέτρων ελάφρυνσης των πολιτών.

Ο κ. Σταϊκούρας βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη, όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο και τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, το διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, Κώστα Χατζηκωνσταντίνου και τον πρόεδρο του ίδιου οργναισμού Κώστα Χατζημιχαήλ, καθώς και με παραγωγικούς φορείς του Νομού Έβρου.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, κυβέρνηση και Υπουργείο Οικονομικών κινήθηκαν γρήγορα για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν η πανδημία και οι φυσικές καταστροφές.

Ταυτόχρονα, ο ίδιος τόνισε ότι η πανδημία δεν επηρέασε το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο νόμο Έβρου, τονίζοντας ότι δίνει «πολύ μεγάλη σημασία στην παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, με ότι σημαίνει αυτό για την ανάπτυξης γενικότερα της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και στην αξιοποίηση του Λιμένα Αλεξανδρούπολης, που είναι ένα περιουσιακό στοιχείο, από τις προτεραιότητες που έχει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και η κυβέρνηση ν’ αξιοποιήσει επ’ ωφελεία της ανάπτυξης της περιοχής».

Το παρόν στις επαφές του κ. Σταϊκούρα με φορείς του νομού Έβρου έδωσαν οι βουλευτές του νομού της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Τάσος Δημοσχάκης και Σταύρος Κελέτσης.