Προσφορά ρεκόρ 2,1 δισ. ευρώ για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ-Η υψηλότερη αποτίμηση για μειοψηφικό πακέτο δικτύου ενέργειας στην Ευρώπη | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Προσφορά ρεκόρ 2,1 δισ. ευρώ για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ-Η υψηλότερη αποτίμηση για μειοψηφικό πακέτο δικτύου ενέργειας στην Ευρώπη

Με αφορμή την ανακήρυξη της Spear WTE Investments Sarl, μέλος της Macquarie Infrastructure and Real Assets, ως πλειοδότριας στον διαγωνισμό για την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε:  

«Η οικονομική προσφορά της Spear WTE Investments Sarl για την απόκτηση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, συνολικού ύψους 2,116 δισ. ευρώ, αποτελεί το υψηλότερο τίμημα που έχει προσφερθεί για ιδιωτικοποίηση κρατικής εταιρείας. Το προσφερόμενο τίμημα καταδεικνύει δίχως αμφιβολία τις εξαιρετικά θετικές αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας μας και αντανακλά την εμπιστοσύνη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας στους χειρισμούς της κυβέρνησης. Ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντος είναι το γεγονός ότι η διαγωνιστική διαδικασία προσέλκυσε σε όλα τα στάδιά της επενδυτές παγκοσμίου βεληνεκούς. Με τα κεφάλαια που θα εξασφαλίσει η ΔΕΗ θα προχωρήσει απρόσκοπτα στην υλοποίηση των επενδυτικών της σχεδίων για την ανάπτυξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και τεχνολογιών αποθήκευσης ηλεκτρισμού. Οι επενδύσεις που έχει δρομολογήσει η ΔΕΗ θα διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο στον πράσινο μετασχηματισμό του εγχώριου ενεργειακού κλάδου και στην επίτευξη των φιλόδοξων κλιματικών στόχων της χώρας για αύξηση της καθαρής ενέργειας και μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου».

Κωστής Χατζηδάκης:

Είναι πολύ σπουδαίο αυτό που έγινε σήμερα με ΔΕΔΔΗΕ! Ένας μεγάλος επενδυτής, το Macquarie Group έδωσε 2.1 δισ. € για το 49%, ΧΩΡΙΣ το management! Όταν ξεκινήσαμε στο ΥΠΕΝ αυτή την προσπάθεια, ο ΣΥΡΙΖΑ με κατηγορούσε ότι δήθεν είμαι νεοφιλελεύθερος. Προσωπικά νιώθω δικαιωμένος!

Αλέξης Πατέλης:

2,1 δισ για 49% ΔΕΔΔΗΕ!!!!! Η υψηλότερη αποτίμηση για μειοψηφικό πακέτο δικτύου ενέργειας στην Ευρώπη. Το 2019 η ΔΕΗ είχε ζημιές 2 δισ.  Η χώρα χρειάζεται επενδύσεις για ΑΠΕ, για να βελτιώσει το δίκτυό της, για να είναι χαμηλές οι τιμές μεσοπρόθεσμα. Κοιτάμε μπροστα, επενδύουμε.