Ο Μπάιντεν δημοσιοποιεί απόρρητα έγγραφα του FBI για τους Δίδυμους Πύργους | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Ο Μπάιντεν δημοσιοποιεί απόρρητα έγγραφα του FBI για τους Δίδυμους Πύργους

Mε διάταγμα, ο γενικός εισαγγελέας των ΗΠΑ, Μέρικ Γκάρλαντ, καλείται να δημοσιοποιήσει αποχαρακτηρισμένα έγγραφα αφορούν στις επιθέσεις, μέσα στο επόμενο εξάμηνο με αφορμή τη συμπλήρωση των 20 ετών από το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους. 

«Υπέγραψα εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο καλείται το αρμόδιο τμήμα Δικαιοσύνης και άλλες υπηρεσίες να αναλαβάνουν τη δημοσιοποίηση αποχαρακτηρισμένης έκθεσης με έγγραφα που σχετίζονται με τις έρευνες των μυστικών υπηρεσιών για την 11η Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με το διάταγμα, ο γενικός εισαγγελέας καλείται να δημοσιοποιήσει τους επόμενους έξι μήνες τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα», σημείωσε με ανακοίνωσή του ο Μπάιντεν. 

«Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε την οδύνη των οικογενειών των 2.977 αθώων ανθρώπων που σκοτώθηκαν στη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση της  ιστορίας μας. Γι’ αυτούς δεν ήταν μόνο μια εθνική και διεθνής τραγωδία. Ήταν μια προσωπική καταστροφή.

Η σκέψη μου εξακολουθεί να είναι με τις οικογένειες των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου που υποφέρουν. Το επιτελείο μου θα συνεχίσει να συνεργάζεται, με σεβασμό, με τα μέλη αυτής της κοινότητας. Χαιρετίζω τις φωνές αυτές καθώς χαράσσουμε έναν νέο δρόμο προ τα μπροστά» ανέφερε.

Να θυμίσουμε ότι στις προεκλογικές δεσμεύσεις του Μπάιντεν περιλαμβανόταν η διαφάνεια γύρω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους.