ΟΗΕ - Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

ΟΗΕ – Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Για αθέτηση των υποσχέσεών του για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδιαίτερα των γυναικών, κατηγορεί τους Ταλιμπάν ο απερχόμενος πρεσβευτής της κυβέρνησης στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη, Νασίρ Αχμάντ Αντίσα.

Μιλώντας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τόνισε ότι «οι Ταλιμπάν έχουν δεσμευθεί να σεβαστούν τα δικαιώματα των γυναικών αλλά τα δικαιώματα των γυναικών εξαφανίζονται από το τοπίο».

Παράλληλα, έκανε λόγο για ωμότητες εκ μέρους της ισλαμιστικής οργάνωσης στην κοιλάδα Πανσίρ, το τελευταίο προπύργιο της αντίστασης στο Αφγανιστάν. Μάλιστα, σημείωσε πως οι Ταλιμπάν προχωρούν σε στοχευμένες δολοφονίες και εκτελέσεις, ακόμα και ανήλικων.

Ακόμα, ο Αντίσα είπε ότι ο σχηματισμός προσωρινής κυβέρνησης από τους Ταλιμπάν «υπονομεύει την εθνική ενότητα, καθώς και την πολιτική και κοινωνική ποικιλομορφία του Αφγανιστάν».

Τέλος, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την τύχη του λαού του Αφγανιστάν, τονίζοντας ότι «σε αυτή την κρίσιμη στιγμή ο κόσμος δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλός».

Παρά την κατάρρευση της κυβέρνησης του Ασράφ Γάνι, ο Νασίρ Αχμάντ Αντίσα εξακολουθεί να είναι διαπιστευμένος του Αφγανιστάν στους θεσμούς του ΟΗΕ.