Μιανμάρ: Σε δίκη η Αούνγκ Σαν Σου Κι για διαφθορά τον Οκτώβριο - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Μιανμάρ: Σε δίκη η Αούνγκ Σαν Σου Κι για διαφθορά τον Οκτώβριο

Σε δίκη θα παραπεμφθεί η πρώην ηγέτιδα της Μιανμάρ Αούνγκ Σαν Σου Κι τον Οκτώβριο από την στρατιωτική δικτατορία για διαφθορά, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες που μπορούν να την οδηγήσουν για πολλά χρόνια στη φυλακή.

Η Αούνγκ Σαν Σου Κι κατηγορείται για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για τον Covid-19, παράνομη εισαγωγή γουόκι-τόκι και ανταρσία. Όπως δήλωσε ο δικηγόρος της, Κιν Μαούνγκ Ζάου, η πρώην Πρόεδρος της χώρας θα προσαχθεί εκ νέου σε δίκη για τέσσερις κατηγορίες διαφθοράς από την 1η Οκτωβρίου.

Την ίδια στιγμή, η ίδια αντιμετωπίζει κατηγορίες για δωροληψία και παραβίαση του νόμου περί κρατικών απορρήτων που χρονολογείται από την εποχή της αποικιοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Αούνγκ Σαν Σου Κι βρίσκεται υπό κατ’ οίκον περιορισμό από τον Φεβρουάριο, όταν η κυβέρνησή της ανατράπηκε από στρατιωτικό πραξικόπημα.

Η Μιανμάρ ζει μία περίοδο καταστολής, καθώς περίπου 1.100 πολίτες έχουν σκοτωθεί και περίπου 6.500 κρατούνται, σύμφωνα με τοπική μη κυβερνητική οργάνωση.

Από την πλευρά του, ο στρατός επισημαίνει ότι επενέβη στα πολιτικά πράγματα της χώρας κάνοντας λόγο για νοθεία στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2020. Μάλιστα, υπάρχει διαβεβαίωση για διεξαγωγή εκλογών μέχρι το καλοκαίρι του 2023.