Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Θα παραδώσουμε το Μετρό Θεσσαλονίκης στο τέλος του 2023 - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Θα παραδώσουμε το Μετρό Θεσσαλονίκης στο τέλος του 2023

Την εκτίμηση ότι έως τα τέλη του 2023 η βασική γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμη εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνεδρίαση με το Δ.Σ. της ΔΕΘ- Helexpo.

«Καλώς εχόντων των πραγμάτων στο τέλος του 2023 θα το παραδώσουμε στους πολίτες» τόνισε συγκεκριμένα.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε εν συνεχεία περίπτερα της έκθεσης, όπως το stand της ηλεκτροκίνησης όπου είχε τα νέα ηλεκτρικά οχήματα και ποδήλατα. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το περίπτερο του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, όπου τον περίμενε ο υπουργός, Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Ο κ. Καραμανλής μάλιστα, για το θέμα της ολοκλήρωσης του έργου του Μετρό, τόνισε «Παρά τις λυσσαλέες αντιδράσεις δεν αλλάζουμε τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε, να παραδώσουμε το Μετρό Θεσσαλονίκης μέσα στο 2023».

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η διοίκηση της Αττικό Μετρό Α.Ε για την επανατοποθέτηση αρχαιοτήτων στο σταθμό «Αγία Σοφία», εργασίες που άρχισαν πριν μερικές μέρες, αναφέροντας ακόμα ότι το υπουργείο εγγυάται έργα με εξασφαλισμένους πόρους και σαφές χρονοδιάγραμμα και όχι λόγια, συμπληρώνοντας ότι ήδη έχουν προχωρήσει έργα συνολικού προϋπολογισμού 13 δισ. ευρώ.

Παράλληλα επεσήμανε ότι σύντομα θα δημοπρατηθεί ένα πακέτο μεγάλων σιδηροδρομικών έργων ύψους 3,3 δισ. ευρώ.