Λιβύη: Κάλεσμα πέντε χωρών για τήρηση του χρονοδιαγράμματος για την διεξαγωγή των εκλογών - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Λιβύη: Κάλεσμα πέντε χωρών για τήρηση του χρονοδιαγράμματος για την διεξαγωγή των εκλογών

Κάλεσμα για τήρηση του χρονοδιαγράμματος για την διεξαγωγή προεδρικών και κοινοβουλευτικών εκλογών στις 24 Δεκεμβρίου στη Λιβύη απηύθυναν οι πρεσβείες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ στη χώρα.

Σε κοινή εκδοθείσα ανακοίνωση, οι πέντε χώρες εκφράζουν την στήριξή τους στην έκκληση του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ στη χώρα Γιαν Κούμπις προς όλα τα συμβαλλόμενα μέρη για την διασφάλιση της διεξαγωγής συμπεριληπτικών και ελεύθερων προεδρικών και κοινοβουλευτικών εκλογών στις 24 Δεκεμβρίου.

Ταυτόχρονα, επισημαίνεται ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων έχει εγκρίνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, παραπέμποντας στις ανακοινώσεις του Προέδρου του Σώματος Αγκίλα Σάλεχ στις 8 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, οι πρεσβείες των πέντε χωρών τονίζουν ότι οι νόμοι για την διεξαγωγή των εκλογών είναι εκπρόθεσμοι χρονικά, ζητώντας από τους αρμόδιους να ολοκληρώσουν το πλαίσιο διεξαγωγής των εκλογών και λαμβάνοντας υπόψιν τις ανησυχίες του λιβυκού λαού.