Ισλανδία - Εκλογές: Πρωτιά για το Κόμμα της Ανεξαρτησίας - Οι γυναίκες πλειοψηφούν στο Κοινοβούλιο | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Ισλανδία – Εκλογές: Πρωτιά για το Κόμμα της Ανεξαρτησίας – Οι γυναίκες πλειοψηφούν στο Κοινοβούλιο

Το Κόμμα της Ανεξαρτησίας αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στην Ισλανδία μετά τις εκλογές του Σαββάτου, σημειώνοντας ωστόσο μικρή μείωση στα ποσοστά του.

Πιο αναλυτικά, το Κόμμα της Ανεξαρτησίας του Μπιάρνι Μπενέντικτσον κατέλαβε την πρώτη θέση με 24,4%, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους Προοδευτικούς του Σίγκουρουρ Ίνγκι Γιόχανσον, οι οποίοι συγκεντρώνουν 17,3%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κόμμα Αριστερά-Πράσινοι με 12,6%, την στιγμή που οι Σοσιαλδημοκράτες του Λόγκι Μαρ Έιναρσον είναι τέταρτοι με 9,9%.

Την ίδια στιγμή, τέσσερα κόμματα κατάφεραν να εισέλθουν στη Βουλή της χώρας.

Πλειοψηφία για τις γυναίκες στη Βουλή

Στα αξιοσημείωτα των εκλογών στην Ισλανδία είναι η ενισχυμένη εκπροσώπηση των γυναικών στο Κοινοβούλιο, η παρουσία των οποίων υπερβαίνει εκείνη των ανδρών.

Συγκεκριμένα, από τις 63 έδρες του Κοινοβουλίου, οι 33 ανήκουν σε γυναίκες, με την Ισλανδία να γίνεται η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που έχει αυτό το χαρακτηριστικό.

Η μεγαλύτερη εκπροσώπηση γυναικών σε ευρωπαϊκή χώρα έχει καταγραφεί στην Σουηδία, όπου οι γυναίκες αντιστοιχούν στο 47%.