Θεοδωρικάκος: Θέλουμε αστυνομία φιλική προς την κοινωνία και τους νέους - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Θεοδωρικάκος: Θέλουμε αστυνομία φιλική προς την κοινωνία και τους νέους

«Θέλουμε αστυνομία φιλική προς την κοινωνία και τους νέους, αστυνομία που θα διασφαλίσει την ασφάλεια και θα είναι σκληρή και αποτελεσματική απέναντι στο έγκλημα» τόνισε ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Παράλληλα ο υπουργός επεσήμανε ότι η ΕΛ.ΑΣ έχει και έναν άλλον ρόλο, αυτόν της έγκαιρης αντιμετώπισης των παράνομων μεταναστευτικών ροών.

«Η ΕΛ.ΑΣ. πέρυσι τον Μάρτιο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της ασύμμετρης απειλής από παράνομες μεταναστευτικές ροές στον Έβρο. Η αστυνομία είναι έτοιμη και σε απόλυτη επαγρύπνηση να επαναλάβει αυτό το έργο οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί» ανέφερε.

Απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η προστασία του πολίτη «γιατί αν οι πολίτες δεν είναι και δεν αισθάνονται ασφαλείς, δεν υπάρχει ούτε ελευθερία ούτε ευημερία. Επομένως σηκώνουμε τα μανίκια κι επιταχύνουμε τις δράσεις μας με την ελληνική αστυνομία.

Η δουλειά της ΕΛ.ΑΣ είναι η ασφάλεια όλων των πολιτών, στο κέντρο της Αθήνας, σε όλες τις γειτονιές, σε όλες τις γωνιές της ελληνικής γης» συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Όσον αφορά στις συνθήκες διεξαγωγής της ΔΕΘ, είπε ότι έχουν γίνει οι συσκέψεις με τους αρμόδιους φορείς και η Έκθεση θα γίνει σε συνθήκες τάξης και ηρεμίας.