ΗΠΑ: Αύξηση των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

ΗΠΑ: Αύξηση των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας

Αύξηση καταγράφηκε στις αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ, φαινόμενο που παρατηρήθηκε για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού Υπουργείου Εργασίας, οι αρχικές αιτήσεις για κρατικά επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 11.000 σε εποχικά προσαρμοσμένες 362.000 αιτήσεις για την εβδομάδα που έληξε στις 25 Σεπτεμβρίου.

Την ίδια στιγμή, η αμερικανική οικονομία κατέγραψε ανάκαμψη κατά το δεύτερο τρίμηνο, όπως δείχνουν τα στοιχεία του Υπουργείου Εμπορίου, εξέλιξη που οφείλεται στην κρατική ενίσχυση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αυξάνοντας την κατανάλωση. Το ΑΕΠ κατέγραψε άνοδο με ετήσιο ρυθμό κατά 6,7%, ενώ καταγράφηκε ανάπτυξη 6,3% κατά το πρώτο τρίμηνο.

Παρ’ όλα αυτά, η μετάλλαξη “Δέλτα” προκαλεί επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας κατά το τρίτο τρίμηνο, ενώ η έλλειψη πρώτων υλών δημιουργεί προβλήματα στους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας και της κατασκευής και αγοράς κατοικιών. Έτσι, το ΑΕΠ εκτιμάται ότι θα αυξηθεί σε ποσοστό που δεν υπερβαίνει το 5%.