Γερμανία: Πτώση της διαφοράς Σοσιαλδημοκρατών - Χριστιανικής Ένωσης στις τέσσερις μονάδες - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Γερμανία: Πτώση της διαφοράς Σοσιαλδημοκρατών – Χριστιανικής Ένωσης στις τέσσερις μονάδες

Άνοδο καταγράφει η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) σε τελευταία δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa που διεξήχθη για λογαριασμό των δικτύων RTL /Ntv, μειώνοντας την διαφορά με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) στις τέσσερις μονάδες.

Συγκεκριμένα, το SPD βρίσκεται στην πρώτη θέση με 25%, με την Χριστιανική Ένωση των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών να συγκεντρώνει 21%, κερδίζοντας δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση.

Την ίδια στιγμή, δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa δείχνει ότι οι Πράσινοι διατηρούνται στην τρίτη θέση με 17%, ενώ το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP) μένει στην τέταρτη θέση, χάνοντας ωστόσο δύο ποσοστιαίες μονάδες, πέφτοντας στο 11%.

Τέλος, στο 11% βρίσκεται σταθερά η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), ενώ το ποσοστό της Αριστεράς (Die Linke) είναι σταθερά στο 6%, μία ποσοστιαία μονάδα πάνω από το όριο εισόδου στη Bundestag (γερμανική Βουλή).