Την πρόθεση των Φιλελεύθερων (FDP) να συζητήσουν πρώτα με τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και μετά με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία, γνωστοποίησε ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Φόλκερ Βίσινγκ.
Μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα κινείται έντονα για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη χώρα. Την Δευτέρα εκπρόσωποι του κόμματος θα έχουν συνάντηση με αντίστοιχους των Πράσινων, ξεκινώντας την διαδικασία των διαβουλεύσεων.
Ακολούθως, το FDP φιλοδοξεί να συναντήσει εκπροσώπους της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU). Παρ’ όλα αυτά, απαιτείται η έγκριση της σύμπραξης των δύο παρατάξεων για την διεξαγωγή της συνάντησης, όπως σημειώνει η Bild.
Κατόπιν, οι αντιπρόσωποι του FDP φιλοδοξούν να συναντηθούν με τους νικητές των εκλογών, το SPD.
Ο σχηματισμός κυβέρνησης αποτελεί γρίφο στη Γερμανία, μία διαδικασία που ενδέχεται να έχει διάρκεια αρκετών εβδομάδων.