Βρετανία - Μπόρις Τζόνσον: Δεν θα είναι μακροπρόθεσμες οι αυξήσεις τιμών στην ενέργεια | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Βρετανία – Μπόρις Τζόνσον: Δεν θα είναι μακροπρόθεσμες οι αυξήσεις τιμών στην ενέργεια

Ως πρόβλημα χωρίς μακροπρόθεσμες προοπτικές χαρακτήρισε την αύξηση των τιμών στην ενέργεια ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, τονίζοντας ότι δεν θα επηρεαστεί η προμήθεια σε τρόφιμα κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων.

Μιλώντας στο Sky News, ο Μπόρις Τζόνσον είπε: “Υπάρχει ένα πρόβλημα μικρής διάρκειας εξαιτίας της αύξησης της τιμής των υδρογονανθράκων και του φυσικού αερίου, που προκαλείται κυρίως από την μεγάλη ζήτηση στην Ασία.

Η αγορά θα ξεκινήσει να το αποκαθιστά, αλλά στο μεταξύ η κυβέρνηση θα κάνει ό, τι είναι δυνατό για να βοηθήσει τους πολίτες, να βοηθήσει στην αποκατάστασή του και να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες”.

Την ίδια στιγμή, ο Βρετανός Πρωθυπουργός αποδίδει αυτή την εξέλιξη σε ένα φαινόμενο της παγκόσμιας οικονομίας που “ξυπνά μετά από μία μακρά κατάσταση αναστολής λειτουργίας”.

Η άνοδος των τιμών στην ενέργεια έχει προκαλέσει πρόβλημα στον κλάδο της Βιομηχανίας, η οποία βιώνει τις συνέπειες.

Ταυτόχρονα, η κατάσταση για πολλά νοικοκυριά είναι ιδιαίτερα δύσκολη, αφού η αύξηση των ενεργειακών τιμών θα έχει σημαντικές συνέπειες στο εισόδημά τους.

Νωρίτερα ο Υπουργός Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Πολιτικής Κουάσι Κοουαρτένγκ είχε μιλήσει με Υπουργούς της βρετανικής κυβέρνησης για το θέμα, προτείνοντας οικονομικά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων ενέργειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τιμές χονδρικής στην ενέργεια παρουσιάζουν αύξηση 70% από τον Αύγουστο, ενώ από την αρχή της χρονιάς καταγράφεται αύξηση 250%.