Βραζιλία - Κορωνοϊός: Θετικός ο Υπουργός Υγείας - Βρίσκεται μαζί με τον Μπολσονάρο στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Βραζιλία – Κορωνοϊός: Θετικός ο Υπουργός Υγείας – Βρίσκεται μαζί με τον Μπολσονάρο στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο Υπουργός Υγείας της Βραζιλίας Μαρσέλο Κεϊρόγκα, ο οποίος βρέθηκε μαζί με τον Πρόεδρο Μπολσονάρο στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Όπως ανακοίνωσε η γραμματεία επικοινωνίας της βραζιλιάνικης κυβέρνησης, ο Μαρσέλο Κεϊρόγκα θα παραμείνει σε καραντίνα, ενώ η κατάσταση της υγείας του βαίνει θετικά.

Λίγο νωρίτερα ένας εκπρόσωπος της βραζιλιάνικης αποστολής στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ διαγνώστηκε θετικός στον ιό και βρίσκεται σε καραντίνα.

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο έχει ταχθεί κατά του πιστοποιητικού εμβολιασμού, ενώ έχει αμφισβητήσει ανοιχτά τα εμβόλια ως μέσο άμυνας έναντι του κορωνοϊού. Μάλιστα, δεν έχει διστάσει να υποστηρίξει την χρήση φαρμάκων για την αντιμετώπιση της νόσου, όπως η υδροξυχλωροκίνη.

Παρότι ο εμβολιασμός αποτελεί προϋπόθεση για την συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο ίδιος δεν το έχει πράξει. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την παραμονή του στην αμερικανική πρωτεύουσα αναγκάστηκε να γευματίσει σε πεζοδρόμιο, καθώς η είσοδος σε εστιατόρια της Νέας Υόρκης επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους.