Αφγανιστάν – Μέτωπο Εθνικής Αντίστασης: Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν θα γίνει παρίας

“Παράνομη” χαρακτήρισε την σχηματισθείσα κυβέρνηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν ο εκπρόσωπος του Μετώπου Εθνικής Αντίστασης, Αλί Μάισαμ Ναζάρι.

Σε δηλώσεις στο AFP, ο εκπρόσωπος των δυνάμεων του Αχμάντ Μασούντ τόνισε ότι “το αφήγημα περί μοντέρνων Ταλιμπάν τελείωσε, δεν υπάρχει ούτε ένας Ταλιμπάν που θα ήταν υπέρ μιας κυβέρνησης χωρίς αποκλεισμούς”. Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε πως η κυβέρνηση της ισλαμιστικής οργάνωσης “θα γίνει μια κυβέρνηση παρίας, μια παράνομη κυβέρνηση… αρκεί να δούμε τον αριθμό των τρομοκρατών σε αυτό το υπουργικό συμβούλιο”.

Ακόμα, ο ίδιος εξήρε την στάση ανθρώπων, ιδιαίτερα των γυναικών, που διαδηλώνουν ενάντια στο νέο καθεστώς. “Δείτε τις εικόνες της Καμπούλ, τις γυναίκες και τους άνδρες που κατεβαίνουν θαρραλέα στον δρόμο, χωρίς όπλα, και λένε στους Ταλιμπάν ‘Σκοτώστε μας, δεν μας νοιάζει, θέλουμε ελευθερία και δικαιοσύνη”, είπε ο Αλί Μάισαμ Ναζάρι.

Τέλος, εκπρόσωπος του Μετώπου Εθνικής Αντίστασης διέψευσε τους ισχυρισμούς των Ταλιμπάν περί ελέγχου της κοιλάδας Πανσίρ, λέγοντας ότι οι Ταλιμπάν ελέγχουν λιγότερο από το μισό της περιοχής. Μάλιστα, ανέφερε ότι οι μαχητές των Ταλιμπάν έχουν σκοτώσει 200 αμάχους, κάνοντας λόγο για ανθρωπιστική κρίση.