Ανανεώνονται οι συμβάσεις των διανομέων στην Efood - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Ανανεώνονται οι συμβάσεις των διανομέων στην Efood

Αναδίπλωση από την εταιρία «Efood», καθώς μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφασή της να ζητήσει από 115 διανομείς της είτε να ανανεώσουν τη συνεργασία τους ως freelancers, είτε να απολυθούν, με νέα ανακοίνωσή της δίνει περαιτέρω διευκρινίσεις, κάνοντας λόγο για λάθος στην επικοινωνία.

«Αγαπημένοι μας riders, δεδομένης της λανθασμένης επικοινωνίας που έλαβαν ορισμένοι συνάδελφοί μας την Τετάρτη, και όπως αναφέραμε και στο σχετικό δελτίο Τύπου, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι η διασφάλιση των δικαιωμάτων σας είναι αδιαπραγμάτευτη.

Γι’ αυτόν τον λόγο, αντιθέτως με τα όσα ακούγονται και έχουν γραφτεί περί εκβιασμού, διευκρινίζουμε ότι όλοι οι διανομείς θα συνεχίσετε να έχετε την επιλογή: Να ανανεώσετε με τη λήξη την υπάρχουσα σύμβασή σας με τους ίδιους όρους. Εφόσον το επιθυμείτε να γίνετε freelancers» αναφέρει η ανακοίνωση της Efood.

Eρωτηματικό παραμένει το πως θα αντιδράσουν ακριβώς οι εργαζόμενοι, καθώς αύριο θα εξετάσουν το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής (ΠΟΕΤ).