Τουρκία - Πυρκαγιές: Πύρινα μέτωπα στην επαρχία των Μούγλων - Οι φλόγες πλησιάζουν θερμοηλεκτρικό σταθμό | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Τουρκία – Πυρκαγιές: Πύρινα μέτωπα στην επαρχία των Μούγλων – Οι φλόγες πλησιάζουν θερμοηλεκτρικό σταθμό

Πυρκαγιές μεγάλης έκτασης συνεχίζουν να ταλαιπωρούν την Τουρκία, με τα πύρινα μέτωπα να εντοπίζονται στα Νότια της χώρας.

Ειδικότερα, οι πυρκαγιές είναι ιδιαίτερα έντονες στην επαρχία των Μούγλων, περιοχή όπου βρίσκονται τα θέρετρα του Μπόντρουμ (Αλικαρνασσός) και της Μαρμαρίδας.

Την ίδια στιγμή, η δασική υπηρεσία ανέφερε ότι οι φλόγες έχουν πλησιάσει τον θερμοηλεκτρικό σταθμό Γενίκεϊ στο Δήμο Μίλας. Ήδη οι αρχές έχουν επιβάλλει μέτρα προστασίας γύρω από τον σταθμό, με στόχο να μην επεκταθεί η πυρκαγιά.

Η Τουρκία πλήττεται ευρέως από τις πυρκαγιές, αφού έχουν καταγραφεί 196 πυρκαγιές τις τελευταίες δέκα ημέρες. Οι μεγαλύτερες πληγές εντοπίζονται στην επαρχία των Μούγλων, καθώς έχουν καεί πάνω από 550.000 στρέμματα. Ταυτόχρονα, 36.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή.

Από την πλευρά της, η τουρκική κυβέρνηση σημειώνει ότι πρόκειται για ένα πρωτοφανές φαινόμενο, με τον Πρόεδρο Ερντογάν να κάνει λόγο για τις «χειρότερες (πυρκαγιές) που έχουν εκδηλωθεί ποτέ».