ΟΠΕΚ: Αύξηση της παραγωγής πετρελαίου ζητούν οι ΗΠΑ | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

ΟΠΕΚ: Αύξηση της παραγωγής πετρελαίου ζητούν οι ΗΠΑ

Την αύξηση της παραγόμενης ποσότητας πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του ζητούν οι ΗΠΑ, με στόχο την καταπολέμηση των αυξημένων τιμών της βενζίνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης είχαν επικοινωνία με εκπροσώπους της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και άλλων μελών του ΟΠΕΚ+ για το θέμα.

Από τον Λευκό Οίκο επισημαίνεται ότι η συμφωνία του καρτέλ για αύξηση της παραγωγής κατά 400.000 βαρέλια ημερησίως σε μηνιαία βάση από τον Αύγουστο και έως το 2022 «απλώς δεν είναι αρκετή» σε μια «κρίσιμη στιγμή της παγκόσμιας ανάκαμψης».

Όπως δήλωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν, «συνεργαζόμαστε με τα μέλη του ΟΠΕΚ+ για τη σημασία των ανταγωνιστικών αγορών για τον καθορισμό των τιμών». Ταυτόχρονα, πρόσθεσε πως «οι ανταγωνιστικές αγορές ενέργειας θα εξασφαλίσουν αξιόπιστο και σταθερό ενεργειακό εφοδιασμό και ο ΟΠΕΚ+ πρέπει να κάνει περισσότερα για να υποστηρίξει την ανάκαμψη».

Η αύξηση της παραγωγής πετρελαίου την δεδομένη χρονική περίοδο κρίνεται σημαντική, λόγω της ανάγκης για επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής ανάκαμψης από την πανδημία.