Μικρά βέλη - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Μικρά βέλη

— Είναι απλά ΤΡΑΓΙΚΟ. Κάηκαν όλα. Αφίδνες, Ιπποκράτειος πολιτεία (εκεί που είναι η καταπληκτική λίμνη Μπελέτσι) μέχρι το Τατόι. Όποιοι είχαν πάει, είχαν δει το απίστευτο δάσος που είχε εκεί.

-Αυτοί οι ρεπόρτερ που έχουν σταλεί στα πύρινα μέτωπα, είναι ρεπόρτερ με @@@ια.Τους βγάζω το καπέλο. Είναι η δημοσιογραφία λειτούργημα αυτή. Και όχι η άλλη…Για πυροσβέστες τα έχω πει πολλές φορές: οι σημερινοί μας ήρωες.

– Εάν αυτό δεν είναι οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών, τότε τι είναι;

-O έλεγχος έχει χαθεί. Όμως κριτική δεν μπορεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με Μάτι και 102 νεκρούς. Εάν έχει μια δυσλειτουργία ο κρατικός μηχανισμός τώρα, τότε ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ. Είχε παραλύσει. Είναι χυδαίο να κάνεις αντιπολίτευση, όταν εσύ ως κυβέρνηση τα είχες τελείως χαμένα.

-Aυτούς που έπιασαν επ΄ αυτοφώρω με μπετόνια με βενζίνη και στουπιά, πρέπει να βρουν πάση θυσία ποιοι είναι και από που έρχονται. Πως λέγονται πρώτα απ΄ όλα. Τι είναι; Τούρκοι; Όχι; Τι; Και τα ονόματα να βγουν στη δημοσιότητα με διάταξη. Πρέπει να ξέρουμε με ΠΟΙΟΥΣ έχουμε να κάνουμε. Και πάνω απ΄ όλα (εάν αποδειχθεί) από ΠΟΙΟΥΣ παίρνουν εντολές. Όλα στο φως.

-H χρήση της μάσκας είναι για να προστατευόμαστε από τον Covid, για να αντιμετωπίζουμε καλύτερα το κρύο τον χειμώνα και δυστυχώς και την κάπνα από τις φονικές πυρκαγιές το καλοκαίρι. Εκεί φτάσαμε…Παντού κάφτρες έξω…

-1. Kατασκευή αντιπυρικών ζωνών. 2. Περισσότερα φυλάκια σε δάση. 3. Drones όλο το καλοκαίρι για ΄΄σάρωμα΄΄ επικίνδυνων περιοχών. 4. Γκρέμισμα όλων των αυθαιρέτων μέσα σε δασικές εκτάσεις (από παράγκες μέχρι… βίλες- δες Πάρνηθα). 5. Νέες αναδασώσεις χωρίς πεύκα (ευτυχώς θα προχωρήσουν άμεσα σε αυτό, διαβάζω).6. Αγορά κι άλλων πυροσβεστικών αεροσκαφών.

—Υπάρχουν δύο Ελλάδες: Η μια των σκληρά εργαζόμενων που μας κάνουν υπερήφανους όπως οι ήρωες πυροσβέστες που κάνουν τα πάντα με Αυτοθυσία, πάνω στο Καθήκον, οι αθλητές του πόλο που χωρίς καμιά στήριξη από πουθενά σηκώνουν ψηλά την Ελληνική σημαία σε Διεθνές επίπεδο και άλλοι φυσικά. Ήρωες της καθημερινότητας και της διπλανής πόρτας.

Και η άλλη Ελλάδα των κάθε λογής βολεμένων κομματόσκυλων όλων των αποχρώσεων που πάντα ψάχνουν δικαιολογίες όταν κρατούν το πηδάλιο, που πάντα κάνουν αντιπολίτευση πάνω στην καταστροφή, που απογειώνεται η καριέρα τους με… έρπιγκ (εξαιρέσεις ελάχιστες). Δύο εντελώς διαφορετικοί κόσμοι δηλαδή. Αυτή είναι η δυστυχία του άμοιρου ετούτου τόπου. Ό,τι δηλαδή οι δεύτεροι αποφασίζουν για όλα και κλέβουν και τη δόξα από τα Κατορθώματα και την κατάθεση ψυχής των πρώτων! Μόνο εδώ τέτοια….

Είναι ευθύνη όλων μας να αλλάξουμε για πάντα τους συσχετισμούς.

Δ. Κυριακού