Λίβανος: Ένας χρόνος από την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού - Πορείες ετοιμάζουν οι πολίτες - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Λίβανος: Ένας χρόνος από την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού – Πορείες ετοιμάζουν οι πολίτες

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την τεράστια έκρηξη που σημειώθηκε στο λιμάνι της Βηρυτού που στοίχισε την ζωή σε εκατοντάδες πολίτες και τραυμάτισε χιλιάδες άλλους.

Η έκρηξη έλαβε χώρα στις 4 Αυγούστου 2020, λίγο μετά τις 18:00 τοπική ώρα, στην πρωτεύουσα του Λιβάνου μετά από έκρηξη εκατοντάδων τόνων νιτρικού αμμωνίου το οποίο ήταν αποθηκευμένο επί χρόνια σε μια αποθήκη στο λιμάνι της Βηρυτού χωρίς τη λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων προστασίας.

Η έκρηξη προκάλεσε τον θάνατο 214 ανθρώπων, πάνω από 6.500 τραυματίστηκαν, ενώ πολλές συνοικίες ισοπεδώθηκαν.

Σήμερα χιλιάδες πολίτες θα διοργανώσουν πορείες, ολονυκτίες με κεριά και θρησκευτικές τελετές στο λιμάνι και κοντά στο Κοινοβούλιο της χώρας.

Ωστόσο, οι πολίτες εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την ατιμωρησία που κυριαρχεί, καθώς ένα χρόνο μετά το πολιτικό προσωπικό αδυνατεί να επιβάλλει την απαιτούμενη κάθαρση.

Ταυτόχρονα, οργανώσεις όπως η Διεθνής Αμνηστία και το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλουν την πολιτική τάξη του Λιβάνου για αμέλεια και συγκάλυψη της τραγωδίας.