Κορωνοϊός - Κύπρος: Είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους φοιτητές στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Κορωνοϊός – Κύπρος: Είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους φοιτητές στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο

Μόνο σε εμβολιασμένους φοιτητές θα επιτρέπεται η είσοδος στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπως αποφασίστηκε από την Σύγκλητο του δεύτερου μεγαλύτερου ακαδημαϊκού ιδρύματος της χώρας.

Σύμφωνα με την απόφαση, η είσοδος στους χώρους του Πανεπιστημίου θα επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό, ενώ για τους μη εμβολιασθέντες προβλέπεται η διαδικτυακή παρουσία στις διαλέξεις.

Η απόφαση του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου προηγείται των τελικών αποφάσεων του Υπουργείου Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας για την λειτουργία σχολείων και πανεπιστημίων για την προσεχή χρονιά, οι οποίες θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.

Η απόφαση προκάλεσε αντιδράσεις από τις φοιτητικές παρατάξεις, οι οποίες εξέφρασαν την αντίθεσή τους μέσω ανακοινώσεων. Το πρωί της Τετάρτης εκπρόσωποι φοιτητικών παρατάξεων διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση το Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με πηγές κοντά στην κυβέρνηση, δεν πρόκειται να αποκλειστούν οι μη-εμβολιασμένοι από τους χώρους των Πανεπιστημίων.