Κορωνοϊός – Αίγυπτος: Προθεσμία μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου στο προσωπικό των σχολείων για εμβολιασμό

Προθεσμία μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου για τον εμβολιασμό του προσωπικού των σχολείων στην Αίγυπτο έδωσε ο Υπουργός Παιδείας και Τεχνικής Παιδείας της χώρας, Ταρέκ Σαουκί.

Μιλώντας για το θέμα, ο Αιγύπτιος Υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι κανείς εργαζόμενος δεν θα επιτρέπεται να εισέλθει στο χώρο εργασίας του κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αν δεν έχει εμβολιαστεί. Το μέτρο περιλαμβάνει δημόσια, ιδιωτικά και διεθνή σχολεία.

Τις προηγούμενες ημέρες ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, δημοσίευσε απόφαση, κατά την οποία το προσωπικό των σχολείων και των πανεπιστημίων πρέπει να εμβολιαστεί πριν από την έναρξη της χρονιάς.

Από την πλευρά του, ο σύμβουλος του Προέδρου για την Υγεία, Αουάντ Ταγκ αλ Ντιν, είπε την Δευτέρα ότι ο εμβολιασμός θα είναι υποχρεωτικός στις κρατικές υπηρεσίες, ενώ το ίδιο αναμένεται να ισχύσει και για ορισμένες υπηρεσίες του ιδιωτικού τομέα.

Σημειώνεται ότι στόχος της κυβέρνησης της Αιγύπτου είναι ο εμβολιασμός 40 εκατομμυρίων πολιτών μέχρι τα τέλη του χρόνου με τα διαθέσιμα εμβόλια των Johnson & Johnson, AstraZeneca, Sinopharm, Sinovac και Sputnik V.