ΗΠΑ: Έγκριση του πακέτου του 1,2 τρισ. δολαρίων από την Γερουσία | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

ΗΠΑ: Έγκριση του πακέτου του 1,2 τρισ. δολαρίων από την Γερουσία

Στην έγκριση του πακέτου του 1,2 τρισ. δολαρίων για την αναβάθμιση των υποδομών προχώρησε η Γερουσία των ΗΠΑ, ένα νομοσχέδιο που αποτελεί κεντρικό σημείο της πολιτικής του Τζο Μπάιντεν.

Το πακέτο εγκρίθηκε με 69 θετικές ψήφους, ενώ καταγράφηκαν 30 αρνητικές ψήφοι. Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε μετά από μήνες συζητήσεων ανάμεσα στον Λευκό Οίκο και την διακομματική επιτροπή 20 γερουσιαστών, με στόχο την επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής συναίνεσης από γερουσιαστές των Ρεπουμπλικανών.

Μιλώντας μετά την ψηφοφορία, ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ, εξήρε την ταχύτητα της διεκπεραίωσης των διαδικασιών για την ψηφοφορία, τονίζοντας πως “τελικά έχουμε φτάσει στην τελική γραμμή”.

Ενδεικτικό της σημασίας της ψηφοφορίας ήταν η παρουσία της Αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις κατά την ψηφοφορία, η οποία ήταν επικεφαλής της Γερουσίας.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τόνισε την σημασία του νομοσχεδίου, καθώς μπορεί να αναμορφώσει πραγματικά την αμερικανική οικονομία. Την ίδια στιγμή, υπογράμμισε την αξία της συναίνεσης σε κομματικό επίπεδο.

Πλέον, το νομοσχέδιο περνά για έγκριση στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου οι Δημοκρατικοί έχουν την πλειοψηφία. Ωστόσο, θα απαιτηθούν τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο, καθώς έχουν προκύψει διαφωνίες ανάμεσα στην κεντρώα και την αριστερή πτέρυγα του Δημοκρατικού Κόμματος.