Βρετανία: Διαγράφηκε από τους Εργατικούς ο σκηνοθέτης Κεν Λόουτς

Την διαγραφή του από το Εργατικό Κόμμα του Ηνωμένου Βασιλείου γνωστοποίησε ο σκηνοθέτης Κεν Λόουτς, λόγω διαφωνιών με την ηγεσία για την πορεία του κόμματος.

Σύμφωνα με τον γνωστό σκηνοθέτη, η διαγραφή προκλήθηκε εξαιτίας της μη διάθεσης του Εργατικού Κόμματος να αποκηρύξει μέλη που είναι ήδη αποβεβλημένα.

Σε ανάρτηση στο Twitter, ο Κεν Λόουτς έγραψε: «Η έδρα των Εργατικών αποφάσισε τελικά ότι δεν είμαι κατάλληλος για να είμαι μέλος του κόμματός τους, καθώς δεν θα αποκηρύξω όσους έχουν ήδη αποβληθεί. Λοιπόν… Είμαι περήφανος που στέκομαι δίπλα στους καλούς φίλους και συντρόφους που έχουν θυματοποιηθεί από την εκκαθάριση».

Νωρίτερα, η διοικούσα επιτροπή του Εργατικού Κόμματος αποφάσισε την απαγόρευση τεσσάρων οργανώσεων από τις τάξεις του ως «μη συμβατές» στις αξίες των Εργατικών.

Τέλος, δημοσιεύματα στη Μεγάλη Βρετανία ανέφεραν ότι ο Πρόεδρος των Εργατικών, Σερ Κιρ Στάρμερ, σκοπεύει να προχωρήσει σε εκκαθαρίσεις προσώπων που τάσσονται υπέρ του προκατόχου του στην ηγεσία του κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν.