Χαρδαλιάς: Εάν δούμε ότι η κατάσταση ξεφεύγει, προφανώς θα χρειαστεί να πάρουμε μέτρα

«Επειδή πολύ εύκολα κάποιοι κάνουν κριτική, όταν στην Μύκονο βλέπουμε τις συρροές να μειώνονται και πως βλέπουμε σταθεροποίηση της κατάστασης, αυτό σημαίνει πως τα μέτρα που πήραμε απέδωσαν. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα ξανακλείσει η Μύκονος» επεσήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς μιλώντας σήμερα σε εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων έκρουσε έτσι τον κώδωνα του κινδύνου σε όσα νησιά εμφανίζουν επιδημιολογική επιβάρυνση, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να πάρει έγκαιρα τα αναγκαία μέτρα όπου κριθεί απαραίτητο

«Εάν δούμε ότι η κατάσταση ξεφεύγει, ότι έχουμε συνεχώς νέες συρροές, ότι δεν μπορούμε να στεγανοποιήσουμε τις υπάρχουσες, προφανώς θα χρειαστεί να πάρουμε μέτρα. Είναι κάτι που το απευχόμαστε, μέτρα σαν αυτά που πήραμε στη Μύκονο πριν από λίγες ημέρες», υπογράμμισε.

Εξέφρασε ανησυχίες για την κατάσταση που επικρατεί στην Ίο λέγοντας ότι ο ιός εκεί πλέον καλπάζει και ότι το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει πολύ τους ελέγχους και όχι να λάβει περιοριστικά μέτρα στην παρούσα φάση.

Γενικότερα για την κατάσταση στην εστίαση και στα μπαρ ανέφερε ότι είναι αδύνατον να υπάρχει σε κάθε χώρο κι από ένας αστυνομικός για την επίβλεψη των μέτρων

«Σίγουρα υπάρχουν επιχειρηματίες και πολίτες που κρατούν τα μέτρα, αλλά κάποιοι άλλοι τα παραβιάζουν, υπάρχει ασυδοσία.

Υπάρχουν επιχειρηματίες που προσπαθούν και πρέπει να τους αναγνωριστεί. Δυστυχώς όμως αυτό δεν ισχύει για τους λίγους», δήλωσε μεταξύ άλλων.