Υπόθεση Ν. Παππά: Κληρώθηκαν τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Υπόθεση Ν. Παππά: Κληρώθηκαν τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου

Καταρτίστηκε ο κατάλογος των μελών του Δικαστικού Συμβουλίου και του ασκούντος καθήκοντα Εισαγγελέα για την υπόθεση του πρώην υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης.

Το Δικαστικό Συμβούλιο το οποίο θα αποφασίσει εάν ο κ. Παππάς θα παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο ή όχι, κατόπιν κλήρωσης μεταξύ των μελών του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Αρείου Πάγου και της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, για την ανάδειξη πέντε τακτικών και τριών αναπληρωματικών μελών του Δικαστικού Συμβουλίου, καθώς και του ασκούντος καθήκοντα εισαγγελέα και του αναπληρωτή του, θα απαρτίζεται από τα εξής μέλη:

Ως τακτικά μέλη κληρώθηκαν οι αεροπαγίτες: Ευδοξία Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, η Μαρία Μουλιανιτάκη και η Μαριάνθη Παγουτέλ και ως αναπληρωματικά τους μέλη η Όλγα Σχετάκη Μπονάτου και η Άννα Φωτοπούλου-Ιωάννου.

Από τον κατάλογο του ΣτΕ, ως τακτικά μέλη κληρώθηκαν οι σύμβουλοι: Κωνσταντίνα Φιλοπούλου, Νικόλαος Σκαρβέλης, και ως αναπληρωματικό τους μέλος η Αναστασία-Μαρία Παπαδημητρίου.

Ασκούσα καθήκοντα εισαγγελέως κληρώθηκε η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ελένη Μετσοβίτου, με αναπληρωματικό εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τον Βασίλειο Πλιώτα.

Ύστερα από αυτό, η σύνθεση του εν λόγω Δικαστικού Συμβουλίου, θα αποσταλεί από την Βουλή των Ελλήνων στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου.