Τσίπρας: Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρεθεί ξανά στην εξουσία, θα καταργήσει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής για την είσοδο στα ΑΕΙ | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Τσίπρας: Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρεθεί ξανά στην εξουσία, θα καταργήσει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής για την είσοδο στα ΑΕΙ

Στη δέσμευση ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρεθεί ξανά στην εξουσία, θα καταργήσει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής για την είσοδο στα ΑΕΙ, προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

«Μια προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να ξαναβάλει τον τόπο σε τροχιά δικαιοσύνης και έχει χρέος να αποκαταστήσει τις μεγάλες αδικίες, γι’ αυτό και δεσμεύομαι ότι με το που θα βρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και πάλι στη διακυβέρνηση της χώρας, εάν σε έναν χρόνο από σήμερα συμβεί αυτό, πράγμα το οποίο ποθούμε και θα αγωνιστούμε, τότε δεσμευόμαστε ότι θα καταργήσουμε αυτή την αθλιότητα με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και θα επιχειρήσουμε να θεραπεύσουμε τις φετινές αδικίες προχωρώντας στην εξής ρύθμιση: Θα ανοίξουμε παράλληλο μηχανογραφικό, ειδικά για τους υποψήφιους που δεν έχουν εισαχθεί στο πανεπιστήμιο το 2021 λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής» ανέφερε συγκεκριμένα ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Όπως σημείωσε τα τμήματα που θα είναι προσβάσιμα μέσω του ειδικού μηχανογραφικού σε αυτούς τους υποψήφιους, θα είναι όσα δεν τους ήταν προσβάσιμα λόγω της Ειδικής Βάσης του 2021. «Τα μόρια με τα οποία θα διεκδικήσουν πρόσβαση σε αυτά τα τμήματα, θα είναι τα μόρια που συνέλεξαν το 2021» υπογράμμισε.

«Θα σεβαστούμε τον αριθμό των συνολικών θέσεων που διέθεσε η κυβέρνησή σας, δηλαδή τις 77.415 θέσεις, όμως δεν θα αφήσουμε ούτε μια θέση κενή. Ούτε ένας φοιτητής που θα μπορεί να σπουδάσει σε ελληνικό πανεπιστήμιο δεν θα μείνει εκτός πανεπιστημίων. Άρα τον Ιούλιο του 2022 η δέσμευσή μας είναι, εφόσον είμαστε στη διακυβέρνηση του τόπου, να ανοίξει ένα παράλληλο ειδικό μηχανογραφικό ειδικά για τους υποψήφιους του 2021» τόνισε, δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες της πρότασης του κόμματός του: «Για τους υποψήφιους που εισήχθησαν αλλά έπεσαν θύματα των στρεβλώσεων της Ειδικής Βάσης Εισαγωγής, θα δώσουμε τη δυνατότητα μεταγραφής με ομοειδές τμήμα, εφόσον τα μόριά τους είναι περισσότερα από αυτά του τελευταίου εισακτέου στο τμήμα που θέλει να μεταγραφεί» ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι αυτό θα αποτελέσει μια «πράξη αποκατάστασης δικαιοσύνης. Ό,τι είναι δίκαιο, πρέπει να γίνεται πράξη» κατέληξε.