Τουρκία: Έξι νεκροί από τις δασικές πυρκαγιές – Κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Στους έξι ανέρχεται ο απολογισμός των νεκρών στις δασικές πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στην Τουρκία τις τελευταίες ημέρες, με την κατάσταση να εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Την ίδια στιγμή, νέα πυρκαγιά ξέσπασε στο Μπόντρουμ, όπου πολλοί κάτοικοι και επισκέπτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τα ξενοδοχεία όπου διέμεναν.

Σε ανάρτηση στο Twitter, ο Υπουργός Γεωργίας και Δασών Μπεκίρ Πακντεμιρλί ανέφερε ότι δέκα πυρκαγιές συνεχίζουν να καίνε στην περιοχή, ενώ η πυροσβεστική έχει θέσει υπό έλεγχο 88.

Από την πλευρά του, το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP) κατηγορεί τον Πρόεδρο της Τουρκίας για αποσύνθεση των υποδομών ενός ημικρατικού οργανισμού που διέθετε αεροσκάφη για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Ωστόσο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε πως «ο κυριότερος λόγος αυτών των προβλημάτων με τα αεροπλάνα είναι ότι η Τουρκική Αεροναυτική Ένωση δεν ήταν ικανή να εκσυγχρονίσει τον στόλο και την τεχνολογία της».

Τέλος, ευχαρίστησε τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν για την συνδρομή της Ρωσίας στην κατάσβεση των πυρκαγιών μέσω της αποστολής αεροσκαφών.