Την Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού για πολίτες 15-17 ετών με Pfizer

Aνοίγει η πλατφόρμα στις 15 Ιουλίου για εμβολιασμούς για τα παιδιά ηλικίας 15 έως 17 ετών, όπως γνωστοποίησε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης.

Η πλατφόρμα αφορά όπως σημείωσε παιδιά τα οποία έχουν γεννηθεί μέχρι και 31/12/2005 και μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό με το εμβόλιο της Pfizer.

Η ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου χαρακτήρισε το εμβόλιο ως ένα απαραίτητο εφόδιο για όλους τους φοιτητές, το οποίο «Τους δίνει την ευκαιρία να χαρούν τη φοιτητική ζωή, αλλά και να έχουν διαδραστική επαφή με καθηγητές» επεσήμανε.

Τόνισε επίσης ότι η μετάλλαξη Δέλτα αφορά κυρίως πλέον μικρότερες ηλικίες, και ότι οι ανεμβολίαστοι τελικά θα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην πορεία των μεταλλάξεων.

Η κ. Θεοδωρίδου συνέστησε επίσης στους μερικώς εμβολιασμένους να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή έως ότου εμβολιαστούν πλήρως, καθώς έχουν προστασία από 33% έως 50%.

Τέλος, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν εμπόδια στους εμβολιασμούς από κατηγορίες νοσημάτων. Επειδή τα εμβόλια που χρησιμοποιούνται δεν περιέχουν ζώντες μικροοργανισμούς, το γεγονός αυτό δεν απαγορεύει τον εμβολιασμό, επεσήμανε, απαντώντας έτσι σε διάφορες θεωρίες που διακινούνται.