ΣΥΡΙΖΑ: Θεσπίζονται διατάξεις που δημιουργούν τετελεσμένα στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών με αφορμή την πανδημία - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

ΣΥΡΙΖΑ: Θεσπίζονται διατάξεις που δημιουργούν τετελεσμένα στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών με αφορμή την πανδημία

Διατάξεις που δημιουργούν τετελεσμένα στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών με αφορμή την πανδημία περιλαμβάνονται στην τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από την Υπουργό Παιδείας αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή την πανδημία.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του κόμματος, στόχος της συγκεκριμένης τροπολογίας είναι η «ενδυνάμωση και καθιέρωση των πλέον ελαστικών μορφών εργασίας».

Αναλυτικά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογραμμίζει:

«Στην τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από την Υπουργό Παιδείας θεσπίζονται διατάξεις που δημιουργούν τετελεσμένα στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών με αφορμή την πανδημία.

Συγκεκριμένα:

– Στην παρ. 4 δίνεται ως κίνητρο στους αναπληρωτές για να δηλώσουν ότι επιθυμούν την πρόσληψη με 3μηνη σύμβαση, η προσαύξηση κατά το ήμισυ της πραγματικής προϋπηρεσίας σε όσους προσλαμβάνονται με 3μηνες συμβάσεις. Το γεγονός αυτό αποτελεί κατάφωρη αδικία και διάκριση κατά των εκπαιδευτικών που θα προσληφθούν με συμβάσεις πλήρους ωραρίου. Στόχος είναι η ενδυνάμωση και καθιέρωση των πλέον ελαστικών μορφών εργασίας.

– Στην παρ. 8 καθιερώνεται και στους εκπαιδευτικούς η αναστολή καθηκόντων στην περίπτωση μη συμμόρφωσης με τα μέτρα εμβολιασμού και διενέργειας τεστ, με μη υπολογισμό του χρόνου υπηρεσίας και μη καταβολή αποδοχών.

Η αυταρχική επιβολή διατάξεων η οποία δημιουργεί διχαστικό κλίμα συνεχίζεται».