Ρέγκλινγκ: Εφικτοί οι στόχοι για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Ρέγκλινγκ: Εφικτοί οι στόχοι για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Εφικτή είναι η επίτευξη των στόχων για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ.

Μιλώντας στο συνέδριο του Economist για την ελληνική οικονομία, ο κ. Ρέγκλινγκ ανέφερε ότι οι στόχοι για ανάπτυξη 3,5% το 2021 και 6% το 2022 μπορούν να επιτευχθούν.

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής του ESM επεσήμανε πως υπάρχουν ακόμα κίνδυνοι που σχετίζονται με την πανδημία, όπως οι μεταλλάξεις. Κατά συνέπεια, ο κ. Ρέγκλινγκ πρότεινε την εφαρμογή πιο στοχευμένων μέτρων, με επίκεντρο την στήριξη της απασχόλησης και των επενδύσεων.

Παράλληλα, τόνισε πως η Ελλάδα είχε την δυνατότητα να στηρίξει με μέτρα την ελληνική οικονομία καθ’ όλη την διάρκεια της πανδημίας, τονίζοντας ωστόσο ότι το κόστος των μέτρων ανέρχεται στο 15% του ΑΕΠ.

Αναφορικά με το Ταμείο Ανάκαμψης, ο ίδιος συνεχάρη τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, για την εκπόνηση του σχεδίου, μιλώντας με θερμά λόγια. Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε σε ζητήματα που δεν δεν προβλέπονται στο σχέδιο, όπως το μάνατζμεντ των δημόσιων επιχειρήσεων, καθώς και σε θέματα που άπτονται της εφαρμογής του σχεδίου.

Τέλος, ο κ. Ρέγκλινγκ αναφέρθηκε στη βιωσιμότητα του χρέους, υπογραμμίζοντας ότι τα χαμηλά επιτόκια αποτελούν παράγοντα σταθερότητας. Παρ’ όλα αυτά, σε περίπτωση τερματισμού αυτής της πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η χώρα μας θα πρέπει να επιστρέψει σε μία πιο συνετή πολιτική, με τις μεταρρυθμίσεις να είναι το “κλειδί” για την βιωσιμότητα του χρέους.