Ν. Ανδρουλάκης: Η ιδεολογία μας είναι χρήσιμη για την Ευρώπη, την ανθρωπότητα και για την πατρίδα | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Ν. Ανδρουλάκης: Η ιδεολογία μας είναι χρήσιμη για την Ευρώπη, την ανθρωπότητα και για την πατρίδα

«Χρειάζονται πολλοί αποφασισμένοι προοδευτικοί καμικάζι, για να ανασυγκροτήσουμε τη Δημοκρατική Παράταξη. Όπως και στη βιολογία, έτσι και την πολιτική, οι υγιείς οργανισμοί πρέπει να ανανεώνονται και να εξελίσσονται» ανέφερε σήμερα στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο ευρωβουλευτής του κόμματος δήλωσε «περήφανος σοσιαλδημοκράτης», εκτιμώντας ότι η ιδεολογία της σοσιαλδημοκρατίας είναι χρήσιμη για την Ευρώπη, την ανθρωπότητα και για την πατρίδα. «Μπορεί με ένα στρατηγικό πλάνο να φέρει την Ελλάδα σε καλύτερες μέρες», αρκεί να γίνει με έναν ριζοσπαστικό τρόπο, για να είναι επιτυχημένη η προσπάθεια υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Όσον αφορά στις διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου, τόνισε ότι αυτές πρέπει να είναι «ανοιχτές και θεσμικές», με ουσιαστικό πολιτικό διάλογο, ώστε να έρθουν οι πολίτες, όπως το 2017 στις προηγούμενες αρχαιρεσίες, να στηρίξουν την προσπάθεια.

«Μπορούμε να συνδυάσουμε τον σεβασμό στα σύμβολά μας, την ιστορία και το όνομα μας, με την προσπάθεια που κάναμε από το 2017 για να συμπεριλάβουμε και άλλες δυνάμεις» σημείωσε.

Για τον ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ απαραίτητο είναι η «αυτόνομη πορεία να έχει πολιτικό περιεχόμενο που θα μεταφραστεί σε ενίσχυση της εκλογικής μας επιρροής», ενώ ερωτηθείς αναφορικά με το δίλημμα ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ, τόνισε χαρακτηριστικά: «Εγώ είμαι ΠΑΣΟΚ, ήμουν ΠΑΣΟΚ και δεν έχω φύγει στιγμή από το κόμμα μας, ιδιαίτερα τις πολύ δύσκολες στιγμές την τελευταία δεκαετία» κατέληξε.

.