Νέος γύρος συνομιλιών ΗΠΑ-Ρωσίας για την σταθεροποίηση των διμερών σχέσεων

Νέος γύρος συνομιλιών ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία για την βελτίωση των διμερών σχέσεών τους αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα, για δεύτερη φορά σε ισάριθμους μήνες, ανέφερε η αμερικανική διπλωματία.

Ο νέος γύρος συνομιλιών αναμένεται να λάβει χώρα στη Γενεύη, ενώ θα ξεκινήσει την ερχόμενη Τετάρτη.

Επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας θα είναι η αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών Γουέντι Σέρμαν, ενώ μέλος θα είναι και η Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδια για τον έλεγχο των εξοπλισμών, Μπόνι Τζένκινς.

Σημειώνεται ότι η κ. Σέρμαν συμμετείχε σε συνομιλίες με Κινέζους διπλωμάτες πριν από λίγες ημέρες στην Κίνα, οι οποίες διεξήχθησαν για την εξασφάλιση ισορροπίας στις αμερικανο-κινεζικές σχέσεις, στον απόηχο των εντάσεων ανάμεσα στις δύο χώρες τα τελευταία χρόνια.

Οι συνομιλίες ανάμεσα στις διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ και της Ρωσίας θα ξεκινήσουν εν μέσω των εντάσεων ανάμεσα σε Ουάσινγκτον και Μόσχα για τις κυβερνοεπιθέσεις, με τις αμερικανικές αρχές να κατηγορούν την Ρωσία ότι ευθύνεται γι’ αυτές. Μάλιστα, έχουν απευθυνθεί προειδοποιήσεις για λήψη μέτρων σε περίπτωση συνέχισής τους.

Ωστόσο, η Ρωσία αρνείται ότι βρίσκεται πίσω από αυτές.