Μητσοτάκης για Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής: Θα έχουμε πολιτικό κόστος από αυτήν την επιλογή | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Μητσοτάκης για Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής: Θα έχουμε πολιτικό κόστος από αυτήν την επιλογή

«Θα έχουμε πολιτικό κόστος από αυτήν την επιλογή. Το αναλαμβάνω με θάρρος γιατί ξέρω ότι κάνουμε το σωστό για την επόμενη γενιά» σημείωσε ο Κ. Μητσοτάκης αναφορικά με τη θέσπιση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, κατά την δευτερολογία του στη Βουλή κατά την συζήτηση του νέου νομοσχεδίου για την Παιδεία.

«Εσείς που μιλάτε τόσο απαξιωτικά για τα κολέγια για ρωτήστε και τον κ. Φίλη που είναι δίπλα σας γιατί όταν κάνετε προσκλήσεις εκπαιδευτικών δεχόσασταν και τους αποφοίτους κολεγίων;» σημείωσε διερωτώμενος ο πρωθυπουργός.

«Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου. Γίνεστε εσείς εσείς ο καλύτερος χορηγός των κολεγίων. Γιατί δεν τους λέτε να πάνε σε ένα δημόσιο ΙΕΚ;» είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ αναφορικά με την τεχνική εκπαίδευση, επεσήμανε ότι πρέπει να «ξαναχτίσουμε την αξιοπρέπεια της δουλειάς ασχέτως των τυπικών προδιαγραφών που τη συνοδεύουν. Εξίσου αξιοπρεπής είναι οποιαδήποτε δουλειά σήμερα στη χώρα μας» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Υπεραμύνθηκε της απόφασης για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, υπογραμμίζοντας: «Σήμερα συμφωνείτε ή όχι κάποιος που γράφει κάτω από 5 να μπαίνει στο δημόσιο πανεπιστήμιο;

«Για μένα οι πολλοί χαμηλοί βαθμοί είναι έλλειψη σεβασμού στην προσπάθεια των υπολοίπων» δήλωσε, καλώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει αν συμφωνεί ή όχι με την αξιολόγηση, τη διεύρυνση του γνωστικού αντικειμένου του σχολείου και την περισσότερη ελευθερία στη σχολική διαδικασία.